Menu

Verhuren

Ben je van plan om je woning te verhuren?

Altro Vastgoed staat klaar voor al je vragen en bijstand. Wanneer u een vastgoedbelegging doet, komt het erop aan om zoveel mogelijk rendement te behalen. Dit kan enkel als uw appartement of woning optimaal verhuurd wordt. Net dat is de specialiteit van onze eigen verhuurdienst. Dankzij onze verhuurservice hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een huurder of de administratieve rompslomp die bij de verhuur van uw appartement komt kijken.

We beginnen hieronder alvast met een stappenplan dat kan bijdragen tot een geslaagde verhuur.

1 / Marktconforme waardebepaling

Een juiste prijs betekent meestal een vlotte verhuur. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze feeling met de huurmarkt kunnen wij een juiste prijs bepalen van uw appartement of woning om zo een vlotte verhuur te bekomen.

2 / Samenstellen verhuurdossier

De inhoud van een goed verhuurdossier is essentieel. Altro Vastgoed zorgt voor alle administratieve formaliteiten zoals beschrijving van uw eigendom, EPC-attest, grondplannen, gegevens syndicus, professionele foto’s eigendom, opmaak verhuurbrochure, …

3 / Opvallende publiciteit

Via een uitgekiende publiciteitsstrategie maken wij uw eigendom bekend bij het publiek: eigen website, verhuurbord, webmedia en publiciteit in de  etalage,. Door veel aandacht te besteden aan mooie foto's en een volledige beschrijving wordt jouw belegging duidelijk in de picture gezet.

4 / Bezichtigingen

Al onze bezoeken worden flexibel ingepland, ook buiten de kantooruren. Zo verhogen we de kans om een goede huurder te vinden. Doordat we steeds persoonlijk de kandidaat-huurders begeleiden kunnen we al een beeld vormen van de kandidaat.

5 / Rapportering naar verhuurder

Maandelijks evalueren we samen uw verhuurdossier. Zo kunnen we proactief reageren op de markt.

6 / Selectie van kandidaat huurders

Wij zorgen voor een grondige screening van de kandidaat huurders. We controleren de solvabiliteit van kandidaten aan de hand van loonfiches en vragen mogelijke referenties op.

7 / Huurcontract

Opmaak van een huurovereenkomst en huurwaarborg volgens de wettelijke bepalingen. Vooraleer het huurcontract wordt ondertekend ontvang je het ontwerp ter inzage. Je hebt dan nog de mogelijkheid om zelf nog punten toe te voegen.

8 / Plaatsbeschrijving

U verhuurt een pand en u wenst geen discussies over de begintoestand van het pand op het einde van de huur. Wij stellen een plaatsbeschrijving voor u op. Voor beide partijen een goede start zonder onduidelijkheden.

9 / Sleuteloverdracht / opname meters

Indien het dossier niet volledig in orde, wordt de sleutel niet overgedragen aan de huurder. Zo kan het bijvoorbeeld niet dat de huurder reeds de sleutels ontvangt zonder dat wij een duplicaat ontvingen van de brandpolis. Wij zorgen ook voor de opname van de meters van gas, elektriciteit en water op het ogenblik van de sleuteloverdracht.

10 / Registratie huurcontract

Wij zorgen ervoor dat de huurovereenkomst en de plaatsbeschrijving geregistreerd wordt waarna de eigenaar en de huurder een duplicaat ontvangen. Ook na de afsluiting van het huurdossier blijven wij bereikbaar voor al jouw vragen.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord